Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

nu.nl nieuws

NU.nl nieuws

Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben noodinspecties afgekondigd naar de straalmotoren van het type dat dinsdag defect raakte bij een vlucht van Southwest Airlines. Het gaat in totaal om bijna zevenhonderd motoren.
  2. Bij hevige protesten in Nicaragua zijn meerdere doden gevallen. Lokale media spreken over vijf tot tien doden. Demonstranten zijn boos over hervormingen door de politiek betreft de sociale zekerheid.
  3. De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert zaterdag de Nationale Meerlingendag. Alle tweelingen, drielingen en verder worden in het zonnetje gezet. Maar hoe krijg je nou een tweeling?
  4. Verscheidene oud-presidenten van de Verenigde Staten zijn zaterdag aanwezig in Houston bij de uitvaart van oud-first lady Barbara Bush, die deze week op 92-jarige leeftijd overleed. Grote afwezige is zittend president Donald Trump, die zijn echtgenote Melania afvaardigt.
  5. Het Openbaar Ministerie gaat twee voormalig bestuursleden van politievakbond ANPV vervolgen. Een woordvoerster kan vooralsnog niets zeggen over de feiten waar de twee van worden verdacht.
  6. In de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.
  7. Zo'n zeshonderd vandalen hebben de afgelopen vijf jaar een schadeclaim van de NS aan hun broek gekregen. In totaal hebben de spoorwegen 5,6 miljoen euro gevorderd van mensen die treinen hebben beklad met graffiti of vernielingen hebben aangericht aan treinen en op stations.
  8. Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang.
  9. Avicii, bekend van grote hits als Wake me up en Hey Brother, overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd. De muziekwereld reageert verslagen op het overlijden van de Zweedse producer en dj. 
  10. In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen zorgen mensen er in zo'n geval voor dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 
^^^