Bel of app ons:

+31(0)611629508 

 

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

Rijschoolbranche nieuws

 1. Niets zo vervelend als een aircosysteem dat niet meer koelt. Niet voor jou, maar zeker ook niet voor de klant die met die klacht binnenkomt in de werkplaats. Maar dan? Kijken of er druk in het aircosysteem zit is snel gedaan. Wat is de vervolgstap? Is er onderhoud nodig volgens fabrieksschema? Is er een lekkage of is er meer aan de hand?
 2. Bij een benzine- of dieselauto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto. Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken. Werkt dat ook voor elektrische auto’s? Overlander meent van niet en breidt het assortiment uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.
 3. Op 30 maart jl. nam Innovam de aandelen van AutoNiveau over. AutoNiveau en Innovam zijn vertrouwde partijen in de markt voor trainingen en opleidingen voor (auto)technici. Samen bedienen ze onder andere de Automotive Academy. Vanuit deze samenwerking groeide bij beide partijen de overtuiging dat verdere en intensievere samenwerking dé weg naar de toekomst is. De overname van de aandelen is volgens beide partijen dan ook een logische bekroning van dit proces.
 4. Met een kleine groep gelijkgestemden een weekend lang sparren over storingsdiagnoses, scopebeelden en diagnose-apparatuur. Dat doe je in praktische workshops tijdens AMT Diagnose Boot Camp. Hoe meet je aan CAN-bus? Hoe breng je signalen in beeld en hoe trek je de juiste conclusie? Hoe stel je diagnose aan een accupakket van een EV of hybride? Programmeer zelf een module middels pass-thru en leer van de vele specialisten.
 5. Volvo Trucks introduceert de eerste geheel elektrische truck voor commercieel gebruik: de Volvo FL Electric voor onder andere stedelijke distributie en afvalinzameling. De verkoop en de serieproductie van het nieuwe model gaan volgend jaar in Europa van start. Met deze productintroductie neemt Volvo Trucks het voortouw bij oplossingen voor elektrisch goederentransport in steden.
 6. Op basis van een gedetailleerd onderzoek door VMS | Insight in opdracht van BOVAG naar de gevolgen van een toename van elektrische auto’s op het omzetpotentieel voor after sales, lanceert de branchevereniging een rekentool voor haar leden om de impact op de eigen werkplaats te kunnen inschatten. Daarin wordt rekening gehouden met meerdere groeiscenario’s voor het elektrische wagenpark en met de samenstelling van het klantenbestand per dealer en onafhankelijk autobedrijf, voor zowel personen- als bestelauto’s.
 7. Labels voor auto’s en banden kenden we al. Maar een label voor asfalt? Dat is er vanaf nu ook: de A348, in de provincie Gelderland, krijgt als eerste snelweg een wegdeklabel. Dit label categoriseert asfalt op stroefheid, geluid, rolweerstand en levensduur. De auto-industrie en bandenfabrikanten volgen het initiatief nauwgezet.
 8. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar de prijsvermelding van tweedehands auto’s. Conclusie: die prijzen waarmee autobedrijven adverteren, laten aan duidelijkheid te wensen over. De autobranche heeft tot half mei de tijd om advertenties aan te passen, daarna gaat de ACM sancties opleggen.
 9. Schadenet certificeert zich als keten met al haar 126 vestigingen door middel van een combinatieaudit voor de FOCWA Standaard, MVO, ISO 9001 en ISO 14001. Een ‘slimme manier waardoor de leden van Schadenet tijd, geld en energie besparen’, aldus brancheorganisatie FOCWA.
 10. In januari lanceerde Hella het nieuwe diagnoseapparaat mega macs 77 tijdens Innovision 2018. Toen louter voor genodigden, maar onlangs kon je op de Autotechnica er al zelf kennis mee maken. Hella en Hella Gutmann Solutions tillen naar eigen zeggen het uitvoeren van voertuigdiagnoses naar een hoger niveau met deze opvolger van de mega macs 66. Hoe zit dat?
 11. De gemiddelde nettowinst per dealervestiging daalde van 1,05 procent in 2016 naar 0,78 procent in 2017, ondanks een toename in de verkoop van nieuwe auto’s en in de occasionverkoop door autodealers. Ook het gestegen aandeel van dealers in de APK vertaalde zich niet in een hoger rendement, zo blijkt uit de meest recente BOVAG Branche Barometer van BOVAG Autodealers.
 12. Geen grap, vanaf 1 april moet elk nieuw autotype voorzien zijn van eCall. Dodelijke ernst, want het zou mogelijk 2500 Europese verkeersdoden per jaar kunnen voorkomen. Door automatische melding van ernstige ongevallen, waarmee hulpdiensten 40 tot 50 % sneller ter plekke kunnen zijn. Maar zitten autofabrikanten daar ook tussen, bij die melding, om hun dealers te kunnen tippen dat er schadeherstel of een andere auto aangeboden kan worden?
 13. Qualitygarage is een voor Nederland nog niet zo bekende werkplaatsformule. Maar bij onze zuiderburen is Qualitygarage inmiddels net zo groot als Bosch Car Service. Nu is febi een samenwerking met Qualitygarage aan gegaan. Wat moet je hiervan weten?
 14. Je hoort het vaak: “Telematica en connectiviteit, autonoom rijden en nieuwe aandrijftechnieken, het autobedrijf staat voor grote uitdagingen.” Absoluut waar, maar de vraag is: wat moet het autobedrijf dan doen? Bosch komt met een antwoord: “Bosch Workshop Partner”.
 15. Onder de vlag van de PartsPoint Group beleeft garageconcept Autoservice Totaal een herintroductie. Zo zijn de voorwaarden om lid te worden per 1 januari 2018 al veranderd, biedt de formule nu ook Sales- en marketingondersteuning maar blijft de vrijheid voor eigen identiteit groot.
 16. Deze winter rijden er meer mensen op winterbanden dan een jaar geleden, zo blijkt uit de dertiende KwikFit Bandenmonitor. Mede veroorzaakt door verschillende vorstperiodes is het wegdekaandeel winterbanden ten opzichte van vorig jaar met 1,6 procent gestegen naar 33,4 procent.
 17. Iedere technicus bijt zich wel eens vast in een lastige storing. Foutcodes zeggen veel, maar zeker niet alles en hoe ga je dan verder met diagnosestellen? Wat is de oorzaak en wat is een gevolg? Is die ECU echt stuk? Of is er meer aan de hand? En je hebt een scope, maar wat ga je meten?
 18. Bosch heeft een uitgebreide analyse uitgevoerd over de installatiegraad van rijhulpsystemen in nieuwe auto’s in verschillende Europese landen. Wat blijkt: de klant hecht steeds meer belang aan deze systemen en deze worden al bijna net zo normaal als bijvoorbeeld een autoradio of ESP.
 19. Sergoyne Diagnostics is importeur geworden van G-Scan diagnosetools voor Nederland en België. Sergoyne levert de G-Scan2 (Android computer met voorgeïnstalleerde software) en de G-Scan TAB (bluetooth OBD2-dongle met software voor installatie op een Windows pc, laptop of tablet).
 20. Overlander komt met het Gynma afzuigsysteem voor auto’s met in de bumper geïntegreerde uitlaten. Met dit systeem kunnen deze auto’s stationair draaien in de werkplaats zonder dat de uitlaatgassen in de werkplaats uitgestoten worden.
^^^